Meubels / keukens wrappen, in 6 simpele stappen

meubels wrappen

Het ‘wrappen’ van meubels verwijst naar het proces waarbij een dunne, flexibele folie of film rondom het oppervlak van het meubelstuk wordt aangebracht om het uiterlijk te veranderen of te beschermen. Wrappen is een populaire techniek die wordt gebruikt om meubels of keukenkasten een nieuwe uitstraling te geven zonder ze volledig opnieuw te hoeven bekleden of vervangen.

Het proces van het wrappen begint meestal met het kiezen van de gewenste folie of film. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder vinylfolie en speciale meubelfolies die in diverse kleuren, patronen en texturen verkrijgbaar zijn. Deze folies zijn ontworpen om duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand te zijn tegen slijtage.

wrappen van een keukendeurtje

Wrappen van meubels of keukens vereist een zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak. Het meubelstuk moet grondig worden gereinigd en eventuele vuil, vet of losse verf moet worden verwijderd. Vervolgens wordt de folie op maat gesneden, zodat deze het meubel volledig bedekt.

De folie wordt aangebracht met behulp van warmte en druk. Een warmtepistool wordt gebruikt om de folie te verwarmen, waardoor deze flexibel en vervormbaar wordt. Vervolgens wordt de folie zorgvuldig op het meubelstuk geplaatst en gladgestreken om luchtbellen en rimpels te voorkomen. Aanbrengen van de folie vereist vaak enige vaardigheid en precisie om een glad en professioneel resultaat te bereiken.

Het wrappen van meubels biedt verschillende voordelen. Het stelt je in staat om meubels te transformeren zonder ze te vervangen, waardoor je geld bespaart. Bovendien kan het meubelwrappen worden gebruikt om beschadigde oppervlakken te verbergen of te herstellen, waardoor de levensduur van het meubelstuk wordt verlengd. Daarnaast biedt het een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor je de stijl en uitstraling van je keuken of een meubel kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Het is belangrijk op te merken dat meubelwrappen een tijdelijke oplossing kan zijn en de duurzaamheid ervan kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de folie en de toepassing ervan. Het is ook raadzaam om een professional in te schakelen als je niet bekend bent met het wrappen van meubels. Dit omdat een slechte toepassing het uiterlijk en de duurzaamheid van het meubelstuk negatief kan beïnvloeden.

Het Stappenplan:

 1. Voorbereiding
  Kies de gewenste folie voor het wrappen van je meubelstuk of keukenkast. Zorg ervoor dat de folie geschikt is voor meubelwrappen en de gewenste kleur, patroon of textuur heeft. Zorg voor een schone en goed geventileerde werkomgeving. Meubels moeten grondig worden gereinigd en vrij zijn van stof, vet en andere verontreinigingen.
 2. Demontage
  Als het meubelstuk demontabel is, zoals een kastdeur uit je keuken of een tafel, overweeg dan om de verschillende onderdelen uit elkaar te halen. Dit vergemakkelijkt het wrapproces en zorgt voor een betere toegang tot moeilijke plekken.
 3. Oppervlaktevoorbereiding
  Reinig het oppervlak van het meubelstuk of kastdeur grondig met een mild reinigingsmiddel om vuil, vet en eventuele resten te verwijderen. Zorg ervoor dat het meubelstuk volledig droog is voordat je doorgaat naar de volgende stap.
 4. Meten en snijden
  Meet de benodigde hoeveelheid folie door het meubelstuk zorgvuldig op te meten. Zorg ervoor dat je voldoende folie hebt om het volledige oppervlak te bedekken met wat extra marge. Snijd de folie op maat met behulp van een scherp mes en een snijmat. Wees nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de gesneden stukken perfect passen.
 5. Aanbrengen van de folie
  Verwarm de folie met behulp van een heteluchtpistool. Dit maakt de folie flexibeler en gemakkelijker om aan te brengen. Begin met het aanbrengen van de folie op een hoek of rand van het meubelstuk.
  Werk geleidelijk aan en trek de achterkant van de folie los terwijl je de folie voorzichtig gladstrijkt en luchtbellen verwijdert.
  Gebruik een rakel of een zachte doek om de folie stevig op het meubelstuk aan te drukken en eventuele luchtbellen of rimpels glad te strijken.
  Ga door met het aanbrengen van de folie, sectie per sectie, totdat het volledige oppervlak van het meubelstuk bedekt is. Zorg ervoor dat de folie strak en glad is.
 6. Afwerking
  Snijd overtollige folie voorzichtig af met een scherp mes, langs de randen en hoeken van het meubelstuk.
  Controleer het meubelstuk / kastdeur op eventuele luchtbellen of rimpels. Gebruik het warmtepistool om de folie te verwarmen en voorzichtig glad te strijken om eventuele oneffenheden te corrigeren.
  Laat het meubelstuk volledig drogen en uitharden voordat je het weer in elkaar zet of in gebruik neemt.

Houd er rekening mee dat dit algemeen stappenplan is en dat de specifieke instructies kunnen variëren afhankelijk van het type meubel of keukendeur en de gebruikte folie. Het kan handig zijn om instructies van de fabrikant van de folie te raadplegen.

Houd er rekening mee dat dit algemeen stappenplan is en dat de specifieke instructies kunnen variëren afhankelijk van het type meubel of keukendeur en de gebruikte folie. Het kan handig zijn om instructies van de fabrikant van de folie te raadplegen.


Laatste update:

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *